Bedre rådgiving i Bærums ungdomsskoler

Bedre rådgiving i Bærums ungdomsskoler

Bedriftene og næringsrådet gjør sammen med kommunen en formidabel innsats for å bedre ungdommens kontakt med arbeidslivet

Feil utdanningsvalg på ungdomskolen og videregående kan få store konsekvenser for den enkelte elevs motivasjon og gjennomføring.

Vi vet at mange av elevene som faller fra ikke har fått god nok rådgiving på hvilken retning de kan og bør velge i løpet av skoletiden, sier Sektorutvalgsleder for Barn og unge i Bærum Kommune Anne Lene Hojem.

I samarbeid med Bærum Næringsråd er det etablert et prosjekt  for å bedre rådgivingen til Bærumsungdommen. Poenget er at elvene skal få bedre innsikt i hva som finnes av muligheter - hvilke yrker, retninger og veivalg som finnes "der ute".

  • Bedriftene og næringsrådet gjør sammen med kommunen en formidabel innsats for å bedre ungdommens kontakt med arbeidslivet. Jeg er glad for å se at dette også er blitt et viktig fokusområde for næringsrådet, sier Hojem.

Prosjektet ble lansert i 2009 og i dag er det om lag 70 bedrifter som nå aktivt er med i opplegget ”Læring i arbeidslivet” som er knyttet til det obligatoriske faget Utdanningsvalg på ungdomsskolen.

Les hva budstikka skriver om saken her. 

Relaterte artikler