- Selvskudd av Senterpartiet

- Selvskudd av Senterpartiet

– Jeg blir rimelig forundret og rystet når jeg leser ArneBrauts (Sp) uttalelser om
tilstanden på fylkesveiene og behovet for mer penger. Dette må være tidenes selvskudd, sier Torhild Aarbergsbotten (H) til Adresseavisen. Senterpartiet har hatt samferdselsministeren i 7 år og har dessuten stemt mot Høyres forslag om mer satsing på vedlikehold av fylksveiene i Fylkestinget.

Hun provoseres av utspillet Adresseavisen fra fylkesvaraordfører Arne Braut og Melhusordfører Jorid Jagtøien. Sp-politikerne lanserte partiets krav om et eget opprustningsprogram for fylkesveiene i Nasjonal

transportplan. Bakgrunnen er et stort etterslep av vedlikehold på norske fylkesveier. I Sør-Trøndelag er etterslepet på en milliard.

– Vi har fremmet flere forslag i fylkestinget om å be om mer penger fra staten til både investeringer og vedlikehold av fylkesveiene, sier Aarbergsbottebn til Adresseavisen - Men Senterpartiet har stemt i mot gang etter gang,sier Aarbergsbotten.

Hun fremhever at Arne Braut var en av de ivrigste forkjemperne for at fylkeskommunene skulle få ta over ansvaret for de såkalte «øvrige riksveiene» i 2010.

– Han har gjentatte ganger hevdet at ting er blitt bedre etter at fylkeskommunen overtok. Det har ikke vært måte med rosemalingen. Men når han sier at nye veier bygges i en helt annen takt enn tidligere, bør han også nevne den skyhøye bompengeandelen, sier Aarbergsbotten.

– Nå har Arne Braut sitt parti, Senterpartiet, hatt samferdselsministeren siden høsten 2005. Hvorfor i alle dager har ikke Braut og hans partifeller her i fylket sørget for at vi har fått tettet hullene i vegene og lagt den asfalten som vi sårt trenger, spør hun avslutningsvis.

Relaterte artikler